shape

#welovesociety 21-05-2019 - Actueel item

Britse overheid stelt online gedragscode op voor kinderen

Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met de online wereld. Ze vinden hier informatie en komen in aanraking met zaken die niet geschikt zijn. Om hun privacy en gegevens te beschermen, heeft de Britse overheid een online gedragscode opgesteld.

De gedragscode is bedoeld om kinderen te beschermen door hun internetgebruik te beperken. Op deze manier worden ze beschermd tegen de gevaren op internet. Een wijziging die ingevoerd zou moeten worden is dat elke app als standaardinstelling een hoge privacy bevat. Mochten bedrijven aangeven dat een andere instelling beter is, dan zouden ze dit moeten aantonen. Ook moet de standaard locatietracking uitgeschakeld zijn. Daarnaast zouden apps de gebruiker moeten informeren waarom zij de locatie van de gebruiker tracken.

Een ander belangrijk onderdeel in deze gedragscode is de vind-ik-leukknop. Deze knop werkt verslavend en een aanbeveling is om deze weg te halen van Facebook en Instagram. Ook de “streaks” op Snapchat die gebruikers krijgen door elke dag een snap naar elkaar te sturen, zouden moeten verdwijnen.

Kortom, privacy-informatie moet duidelijker worden geformuleerd op de leeftijd van het kind en mogelijke verleiders als vind-ik-leukknoppen en streaks zijn straks verboden, aldus de nieuwe gedragscode. De aanbevelingen worden nu in overweging genomen tot eind mei. De uiteindelijke versie zou in werking treden vanaf 2020.

Bron: Techpulse

Het laatste nieuws

Maak kennis met Thijs!

Thijs Vonkeman is de nieuwe accountmanager van #welovesocietyDeze maand is het team van...

Item bekijken
Onderwijs

Onderscheid jij echt van nep?

Door de komst van social media is nepnieuws amper meer te vermijden. Met name de jonge...

Item bekijken
Onderwijs

Kijktip: Eindeloos Gepest

Column door: Evie Langeveld Bij toeval kwam ik vorige week een documentaire van de...

Item bekijken
Onderwijs

#welovesociety doet mee met Stip It

Heb jij de vier stippen op de hand van onze trainer Kevin al voorbij zien komen? De...

Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen