#welovesociety 21-05-2019 - Actueel item

Britse overheid stelt online gedragscode op voor kinderen

Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met de online wereld. Ze vinden hier informatie en komen in aanraking met zaken die niet geschikt zijn. Om hun privacy en gegevens te beschermen, heeft de Britse overheid een online gedragscode opgesteld.

De gedragscode is bedoeld om kinderen te beschermen door hun internetgebruik te beperken. Op deze manier worden ze beschermd tegen de gevaren op internet. Een wijziging die ingevoerd zou moeten worden is dat elke app als standaardinstelling een hoge privacy bevat. Mochten bedrijven aangeven dat een andere instelling beter is, dan zouden ze dit moeten aantonen. Ook moet de standaard locatietracking uitgeschakeld zijn. Daarnaast zouden apps de gebruiker moeten informeren waarom zij de locatie van de gebruiker tracken.

Een ander belangrijk onderdeel in deze gedragscode is de vind-ik-leukknop. Deze knop werkt verslavend en een aanbeveling is om deze weg te halen van Facebook en Instagram. Ook de “streaks” op Snapchat die gebruikers krijgen door elke dag een snap naar elkaar te sturen, zouden moeten verdwijnen.

Kortom, privacy-informatie moet duidelijker worden geformuleerd op de leeftijd van het kind en mogelijke verleiders als vind-ik-leukknoppen en streaks zijn straks verboden, aldus de nieuwe gedragscode. De aanbevelingen worden nu in overweging genomen tot eind mei. De uiteindelijke versie zou in werking treden vanaf 2020.

Bron: Techpulse

Het laatste nieuws

De puberteit, wat gebeurt er toch allemaal?

De puberteit is de periode om los te komen van je ouders. Help, dat is eng. Wat wordt er...

Item bekijken
Onderwijs

Regeren is vooruitzien

Het is 8.25 uur. Langzaam druppelen de leerlingen de klas binnen. “Een les over internet....

Item bekijken
Bedrijfsleven Overheid

Mensenrechten voor iedereen

Vandaag is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Oftewel: een dag om extra...

Item bekijken

Full Focus

Full focus. Ik hou van deze term. Hier schuilt vooral een verlangen in. Ik hou er nu...

Item bekijken

mensen hebben ons #welovesociety
statement onderschreven, jij ook?

(Locaties zijn indicatief)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief