shape

#welovesociety 15-03-2023 - Actueel item

Kijktip: Eindeloos Gepest


Column door: Evie Langeveld

Bij toeval kwam ik vorige week een documentaire van de KRO-NCRV tegen. De documentaire 'Eindeloos Gepest' gaat over de 14-jarige Maryana die vanwege ondragelijk pestleed een einde aan haar leven maakte. In de documentaire delen familie en vrienden van Maryana hoe het is om met je rug tegen de muur te staan, als je ziet dat een jong meisje van 14 steeds dieper in zichzelf keert. Al vanaf groep 5 was Maryana het slachtoffer van pesterijen. Haar omgeving merkte hoe ze met de dag stiller en stiller werd. "Ze was anders dan anders, durfde op jonge leeftijd al voor haar geaardheid uit te komen, maar werd niet geaccepteerd. Ze mocht en kon haarzelf niet zijn," vertelt haar vader.

"Als we door het delen van ons verhaal één iemand kunnen redden, dan is dat al mooi!"

Vader van Maryana


Het verhaal van Maryana raakte mij. Ik merkte dat het me verdrietig en boos maakte. In de huidige maatschappij, waarin de online wereld een belangrijke rol speelt, is thuis vaak ook geen veilige haven meer. Tegelijkertijd gaf de documentaire 'Eindeloos Gepest' mij de motivatie om samen met het team van #welovesociety te gaan staan om het steunsysteem om een kind heen te versterken en pesten te stoppen. Met elkaar moeten we investeren in de driehoek 'ouder-leerkracht-kind'. Samen maken we de problematiek bespreekbaar en laten we zowel jongeren als volwassenen stil staan bij hun gedrag.


De documentaire 'Eindeloos Gepest' gemaakt in samenwerking met familieleden, direct betrokken en 113 Zelfmoordpreventie. Iedere week overlijdt er een tiener aan zelfdoding. Het is van groot belang om dit maatschappelijk probleem samen aan te pakken. Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem. Chat op 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Het laatste nieuws

Maak kennis met Thijs!

Thijs Vonkeman is de nieuwe accountmanager van #welovesocietyDeze maand is het team van...

Item bekijken
Onderwijs

Onderscheid jij echt van nep?

Door de komst van social media is nepnieuws amper meer te vermijden. Met name de jonge...

Item bekijken
Onderwijs

Kijktip: Eindeloos Gepest

Column door: Evie Langeveld Bij toeval kwam ik vorige week een documentaire van de...

Item bekijken
Onderwijs

#welovesociety doet mee met Stip It

Heb jij de vier stippen op de hand van onze trainer Kevin al voorbij zien komen? De...

Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen