#welovesociety 10-12-2019 - Actueel item

Mensenrechten voor iedereen

Vandaag is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Oftewel: een dag om extra stil te staan bij het feit dat ieder mens dezelfde rechten heeft, omdat je mens bent. Het maakt niet uit welke huidskleur je hebt, in welke God je gelooft of welk geslacht je hebt. Je bent een mens en dus heb je mensenrechten. Helaas is de wereld nog niet zo ver dat dit ook echt voor iedereen zo is.

'It is in your hands to create a better world for all who lives in it’, zei Nelson Mandela. En dus kan iedereen zijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat gelijke mensenrechten voor iedereen gelden. Ook ik! Ik had een leuke baan, maar ergens knaagde er iets. Ik wilde meer diepgang, meer kunnen betekenen. Mijn werkervaring die ik toen had opgedaan bleek een perfecte basis voor een vervolgstap in combinatie met mijn studie. Ik geef nu onder andere trainingen om discriminatie te voorkomen bij het werving & selectieproces. Want ook daar gelden mensenrechten en ook daar zijn ze niet altijd voor iedereen gelijk. En dat is niet altijd met slechte intenties, een groot deel is onbewust. Mensen hebben niet door welke vooroordelen die zij hebben onbewust een rol spelen bij het schrijven van een vacature of het voeren van een sollicitatiegesprek. Dat ik mij nu in kan zetten om mensen hiervan bewust te maken en om het werving en selectieproces discriminatie vrij te maken, doet me goed. Want als iedereen gelijke kansen op een baan heeft, kan vervolgens iedereen weer zijn eigen steentje bijdragen aan een ‘better world’.

Ik kan zeggen dat mijn gedrag en de keuzes die ik maak bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelt. Jij ook? Onderschrijf ons statement!

Auteur: Anouk Hegeman

Het laatste nieuws

Onderwijs

FAQ: Wat is het verschil tussen online en offline pesten?

Het verschil tussen online en offline pesten bevindt zich in een grijs gebied. Dit komt...

Item bekijken
Bedrijfsleven Overheid

FAQ: Hoe herken je discriminatie tijdens het werving- en selectieproces?

Vaak ligt discriminatie tijdens het werving- en selectieproces er niet dik bovenop. Let...

Item bekijken

De puberteit, wat gebeurt er toch allemaal?

De puberteit is de periode om los te komen van je ouders. Help, dat is eng. Wat wordt er...

Item bekijken
Onderwijs

Regeren is vooruitzien

Het is 8.25 uur. Langzaam druppelen de leerlingen de klas binnen. “Een les over internet....

Item bekijken

mensen hebben ons #welovesociety
statement onderschreven, jij ook?

(Locaties zijn indicatief)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief