shape

#welovesociety 17-12-2020 - Actueel item

Terugblik: onze kijk op 2020

Toen we 2020 aftrapten had niemand kunnen voorzien hoe dit jaar zouden eindigen. Het werd een jaar vol onzekerheid, twijfel en moeilijke momenten. Voor ons betekende 2020 dat vanaf maart onze trainingen voornamelijk werden uitgesteld. Dit gaf ons wel goede hoop dat deze trainingen in het najaar vervolgd zouden worden.

Ondertussen werkten we hard aan de doorontwikkeling. Zo werden er drie nieuwe trainingen voor volwassenen ontwikkeld: werken zonder vooroordelen, stress/burn-out en sociale uitsluiting op de werkvloer, en ging de training Selecteren zonder Vooroordelen volledig over naar online training. Er kwamen mooie, nieuwe samenwerkingen tot stand, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties klopte aan en we hebben een schitterende regeling met de ABU getroffen om haar leden te trainen. Als kers op de taart kregen we bericht vanuit het College van de Rechten van de Mens om mee te werken aan een documentaire van de EO.

Tegelijkertijd keken we reikhalzend uit naar september wanneer de scholen weer open zouden gaan. Tijdens het thuiswerken ontstond er een prachtige, nieuwe voorlichting Sexting met bijpassend lesmateriaal. We konden niet wachten om weer van start te gaan. Kinderen zijn sinds de coronacrisis meer online dan ooit. Veel scholen klopten dan ook bij ons aan met de vraag om hen te helpen. Op meerdere vlakken zijn we dit jaar in het onderwijs aan de slag gegaan. We hebben veel mooie voorlichtingen gegeven en we pakten trajecten weer op, waarbij we scholen hielpen met het inbedden van mediawijsheid in het beleid van de school.

Al met al hebben we ruim 2.900 leerlingen en volwassenen getraind in 2020. Iets waar we enorm trots op zijn! We weten niet wat 2021 ons precies gaat brengen, maar we weten wel dat we met een dosis positieve energie voor jullie klaar staan met nieuwe voorlichtingen, trainingen en trajectbegeleiding.

Blijf gezond en vol goede moed naar 2021!

Het laatste nieuws

Week van de mediawijsheid

Toen je jong was sprak je waarschijnlijk ergens in de buurt af met je vrienden. Maar...

Item bekijken

Stichting Omgaan met Pesten vanaf nu op de lijst van het Nationaal Sportakkoord

Stichting Omgaan met Pesten staat vanaf nu op de lijst van het Nationaal Sportakkoord. Al...

Item bekijken

#welovesociety en Meester en Meester slaan handen ineen omtrent RI&E

#welovesociety en Meester en Meester zijn per 1 januari een unieke samenwerking aangegaan...

Item bekijken
Onderwijs

Whitepaper 'Jouw kind online!'

'Kinderen moeten niet te veel naar hun beeldscherm staren.' Het is een uitspraak die je...

Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen