#welovesociety 21-05-2019 - Actueel item

Wanneer naaktfoto’s de school rond gaan

Stel je naaktfoto gaat de school rond, en dan. Het overkwam Tessa van Driel. Tijdens de vooravond van de Landelijke Dag Tegen Pesten deed ze haar verhaal, met als belangrijkste boodschap ‘respectloos gedrag van jongens of andere meiden hoef je niet te accepteren’.

Tessa werd gepest op haar nieuwe middelbare school in Hoogvliet. De leerlingen zaten al drie jaar bij elkaar in de klas en het was moeilijk om daartussen een plek te vinden. Wat het extra moeilijk maakte was dat er een naaktfoto, die enkele jaren daarvoor was gemaakt, was uitgelekt. Er ontstonden verhalen dat ze met iedere jongen uit Hoogvliet seks had en ze werd uitgemaakt voor hoer.

Van het pesten werd ze onzeker, ze heeft zich lang ongelukkig gevoeld en was altijd bezig met wat anderen over haar zouden zeggen. Haar moeder dacht eerst dat het wel meeviel, totdat Tessa haar confronteerde met een geluidsopname die ze in pauze had gemaakt, terwijl haar klasgenoten gemene dingen zeiden tegen haar. Tessa haar moeder heeft het aangekaart, maar de school deed weinig.

Tessa is hard geworden door het pesten, maar is ze trots op haar eigen ontwikkeling. Ze geniet van het leven en staat er positief in. Ze heeft geleerd dat een groot deel van de oplossing vaak in jezelf zit. Pesters hebben lol als ze je kunnen raken, accepteer respectloos gedrag niet. Volwassenen moeten vaker luisteren naar wat iemand echt te zeggen heeft in plaats van te oordelen over de buitenkant. Tessa geeft aan dat ze erbij wilde horen en daarom verkeerde keuzes heeft gemaakt. Als advies geeft ze dan ook: ‘vertrouw en praat erover met een volwassene. Schaam je niet, diegene die de naaktfoto doorstuurt die moet zich schamen. Wees trots op jezelf.’

Bron: AD.nl

Het laatste nieuws

De puberteit, wat gebeurt er toch allemaal?

De puberteit is de periode om los te komen van je ouders. Help, dat is eng. Wat wordt er...

Item bekijken
Onderwijs

Regeren is vooruitzien

Het is 8.25 uur. Langzaam druppelen de leerlingen de klas binnen. “Een les over internet....

Item bekijken
Bedrijfsleven Overheid

Mensenrechten voor iedereen

Vandaag is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Oftewel: een dag om extra...

Item bekijken

Full Focus

Full focus. Ik hou van deze term. Hier schuilt vooral een verlangen in. Ik hou er nu...

Item bekijken

mensen hebben ons #welovesociety
statement onderschreven, jij ook?

(Locaties zijn indicatief)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief