#welovesociety 04-04-2019 - Actueel item

Zelfs zonder sollicitatie een baan

Geen spannende gesprekken en moeilijke vragen, maar je naam op een lijst zetten en een baan krijgen. Het kan bij internetbedrijf MamaLoes.

Het internetbedrijf MamaLoes in Goirle werft mensen als allereerste van Nederland op deze manier. Er wordt niet gekeken naar etniciteit, leeftijd en geslacht. Iedereen die zijn naam op de lijst zet krijgt een baan. Deze methode heet ‘open hiring’ en komt uit Amerika. Het resultaat: super gemotiveerde mensen die blij zijn dat ze een kans krijgen. Ook Delta Airlines en ijsfabrikant Ben & Jerry’s werken op deze manier.

Open Hiring
Als je niet de juiste papieren hebt is het moeilijk om een baan te vinden in Nederland. Dankzij ‘open hiring’ is er plek voor iedereen die wil werken. Het is de kans om te laten zien wat je kan. Ook kampt Nederland momenteel met een krappe arbeidsmarkt. Via deze manier van werven spreek je mensen aan die je anders zou missen en dit zou zonde zijn aldus Jos Verhoeven, directeur van maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation. Ook mensen met een handicap voelen zich welkom en het bespaart veel geld, want het werving- en selectieproces is niet meer dan een A4’tje. Wel is het zo dat het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt geldt. Hoe hoger je op de lijst staat, hoe eerder je aan de beurt bent.

Win-win situatie
Nieuwe medewerkers krijgen het zelfde inwerktraject als alle anderen. Ze mogen aan de slag in het magazijn om inzicht te krijgen in het logistieke proces. Het gaat hierbij om het stapelen of sluiten van dozen. De medewerkers krijgen een halfjaar contract met flexibele uren tegen het minimumloon en waar nodig een ‘life coach’ om waar nodig privéproblemen op de rit te zetten. Een mooie win-win situatie.

Bron: AD.nl

Het laatste nieuws

De puberteit, wat gebeurt er toch allemaal?

De puberteit is de periode om los te komen van je ouders. Help, dat is eng. Wat wordt er...

Item bekijken
Onderwijs

Regeren is vooruitzien

Het is 8.25 uur. Langzaam druppelen de leerlingen de klas binnen. “Een les over internet....

Item bekijken
Bedrijfsleven Overheid

Mensenrechten voor iedereen

Vandaag is de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Oftewel: een dag om extra...

Item bekijken

Full Focus

Full focus. Ik hou van deze term. Hier schuilt vooral een verlangen in. Ik hou er nu...

Item bekijken

mensen hebben ons #welovesociety
statement onderschreven, jij ook?

(Locaties zijn indicatief)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief