shape

#welovesociety 03-07-2023 - Actueel item

Zo neem jij een 'digitale detox'

Het is weer zomer en dat betekent dat velen van ons bijna mogen gaan genieten van welverdiende vakanties en quality time met familie en vrienden. De vakantieperiode is een geweldige gelegenheid om te ontspannen, nieuwe avonturen te beleven en even los te komen van de dagelijkse sleur. In deze nieuwsbrief inspireren we jou om vakantie te nemen van je telefoon.

In onze samenleving zijn we constant verbonden met onze telefoons en sociale media. Hoewel dit ons veel voordelen biedt, kan het ook een negatieve invloed hebben op onze gezondheid en welzijn. Het voortdurend checken van meldingen en scrollen door eindeloze feeds kan leiden tot stress, verminderde concentratie en zelfs een gevoel van isolatie.

Daarom willen we jullie aanmoedigen om tijdens jullie vakantie bewust te kiezen voor een 'digitale detox'. Dit betekent dat je even afstand neemt van je telefoon, sociale media en andere digitale apparaten. Het is een kans om volledig aanwezig te zijn in het moment, te genieten van de schoonheid van de natuur, te luisteren naar het gelach van je dierbaren en de wonderen van de wereld om je heen te ontdekken.

  1. Stel duidelijke grenzen: Bepaal van tevoren hoeveel tijd je wilt besteden aan digitale apparaten tijdens je vakantie. Maak afspraken met jezelf en schrijf ze op om jezelf eraan te blijven herinneren.
  2. Maak gebruik van de vliegtuigmodus: Schakel de vliegtuigmodus in op je telefoon om afleidingen te minimaliseren en volledig te kunnen ontspannen.
  3. Creƫer alternatieve activiteiten: Plan activiteiten waarbij je geen telefoon nodig hebt, zoals wandelen, zwemmen, lezen of simpelweg genieten van een goed gesprek met mensen om je heen.
  4. Zet meldingen uit: Schakel meldingen van sociale media en andere apps uit, zodat je niet in de verleiding komt om steeds je telefoon te checken.
  5. Maak gebruik van de 'niet storen'-functie: Als je bereikbaar wilt blijven voor noodgevallen, kun je de 'niet storen'-functie gebruiken. Hiermee kun je specifieke contacten selecteren die je nog steeds kunnen bereiken, terwijl je andere meldingen blokkeert.

Het laatste nieuws

Algemeen

Zo neem jij een 'digitale detox'

Het is weer zomer en dat betekent dat velen van ons bijna mogen gaan genieten van...

Item bekijken
Algemeen

We zwaaien uit!

Deze zomer verlaat onze huidige Operationeel Manager #welovesociety. Evie heeft zich het...

Item bekijken
Onderwijs

Waarom we allemaal kuddedieren zijn...

Als jij het doet, doe ik het ook Regelmatig bespreken we in klassen het onderwerp...

Item bekijken
Algemeen

#welovesociety heeft een NIEUWE training!

In onze nieuwe training over Gezonde Relaties bespreken we niet alleen het onderwerp...

Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen