shape

#welovesociety 06-05-2020 - Actueel item

Zorg goed voor elkaar!

Thuiswerken en zijn levert veel mooie momenten op. Thuis van dichtbij je kind zien opgroeien, meer quality time met je vriend, meer contact met je buren. De natuur, die weer een boost krijgt. Al die klusjes die al tijden liggen zijn eindelijk gedaan en zo leerden we op 4 en 5 mei weer wat vrijheid voor ons betekent. Juist in deze tijden. Dit allemaal niet voor de lol, maar om de druk op de IC’s niet op te laten lopen naar een onwerkbare hoogte.

Naast deze verhalen is er ook een keerzijde. Mensen zijn meer gespannen, piekeren meer, en hebben een kort lontje. Uit het onderzoek van Newcom (2020) blijkt dat 31% van de Nederlanders somber of neerslachtig is door de Coronacrisis. Met name in de leeftijdscategorie 16-24 en 25-34 is dit percentage hoog (45% en 43%). En voor iedereen geldt: het bezoek aan familie en vrienden staat met stip op nummer één. 77% van de Nederlanders mist dit contact. We hebben behoefte aan knuffels en sociale contacten. Termen als balkonbingo en huidhonger zijn inmiddels onderdeel van ons vocabulaire. Hoe blijven we verbonden met elkaar in een 1,5 meter samenleving. Hoe kunnen we nog vieren, maar ook verdriet delen met elkaar?

Allemaal zaken waar ik mij de laatste tijd ook zorgen over maak. Deze thema’s hebben raakvlakken met ons huidige aanbod en het nieuwe aanbod wat we aan het ontwikkelen zijn. Aanbod met thema’s zoals sociale veiligheid, stress, burn-out en segregatie. Met smart wachten we op de persconferentie van vanavond en kijken we weer langzaam een beetje vooruit. Ondertussen kijk ik naar buiten en zie ik een ouder echtpaar omarmd naar de bloeiende bomen wijzen. Met een glimlach waardeer ik de kleine dingen. Zorg goed voor elkaar!

Het laatste nieuws

Algemeen

Zo neem jij een 'digitale detox'

Het is weer zomer en dat betekent dat velen van ons bijna mogen gaan genieten van...

Item bekijken
Algemeen

We zwaaien uit!

Deze zomer verlaat onze huidige Operationeel Manager #welovesociety. Evie heeft zich het...

Item bekijken
Onderwijs

Waarom we allemaal kuddedieren zijn...

Als jij het doet, doe ik het ook Regelmatig bespreken we in klassen het onderwerp...

Item bekijken
Algemeen

#welovesociety heeft een NIEUWE training!

In onze nieuwe training over Gezonde Relaties bespreken we niet alleen het onderwerp...

Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen