shape
Bedrijfsleven-overheid

Loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding kan ingezet worden voor iedere loopbaan gerelateerde vraag. Zo kan een medewerker niet helemaal op zijn of haar plek zitten of tegen een steeds terugkerend probleem aanlopen. Ook kan het zijn dat een werknemer zijn of haar talenten verder wil ontwikkelen maar niet weet hoe. Loopbaanbegeleiding draagt bij aan ontwikkeling, waardering en binding van jouw medewerkers. Een medewerker krijgt de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en voelt dat de organisatie in hem of haar wil investeren. Door het ontwikkelen van je medewerkers, zet je in op duurzame inzetbaarheid én maak je optimaal gebruik van de kennis, skills en talenten binnen je organisatie.

1 op 1 begeleiding
Medewerkers, zowel in dienst als uitdiensttredend
Afhankelijk van het traject

Onze werkwijze

Een loopbaanbegeleidingstraject is altijd een op maat gemaakt traject. Na een verdiepend gesprek met zowel werkgever als werknemer, wordt de hulpvraag van de medewerker in kaart gebracht. Door middel van verschillende instrumenten, zoals opdrachten, vragenlijsten en prikkelende vragen, verzamelen we de benodigde informatie. Op basis van deze inzichten coachen we naar het gewenste resultaat. Het traject inhoudelijk is vertrouwelijk, de voortgang wordt aan jullie als organisatie teruggekoppeld.

Binnen loopbaanbegeleiding bestaan er verschillende mogelijkheden:

  • Loopbaancoachingstraject: in een aantal gesprekken gaan we dieper in op de hulpvraag van de medewerker en werken we toe naar een concreet eindresultaat
  • Assessmenttraject: door middel van een assessment krijgen jij en jouw medewerker inzichten in ontwikkelpotentieel, competenties en persoonlijkheid. Er wordt onderscheid gemaakt in een ontwikkelassessment en een selectieassessment. Tevens kan een assessment een onderdeel zijn van het loopbaancoachingstraject
  • Outplacementtraject: jij en jouw medewerker zijn overeen gekomen om afscheid van elkaar te nemen. Door middel van een outplacementtraject help je jouw medewerker duurzaam op weg naar een andere, passende baan.

Wil je loopbaanbegeleiding inzetten voor jouw medewerker(s) of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen

Contact