"Verwondering, begrip, verdieping en enthousiasme worden besproken binnen de lessen van WLS over de verschillende valkuilen binnen de digitale wereld."
Een gekke foto van iemand anders online plaatsen, is dit een grapje of is het pesten? En welke interpretatie kan je hangen aan een emoticon? Een vraag die met name voor deze leerlingen lastig blijft. Deze doelgroep is vaak slachtoffer van online pesten. Dit kan grote gevolgen hebben.
Het doel van deze voorlichting is om leerlingen inzicht te geven in de feiten en consequenties van online pesten. We gaan in op de verschillen tussen plagen en pesten, maar ook wat pesten doet met een slachtoffer en de rol van sociale media hierin. Belangrijk is dat we leerlingen zelf aan het denken zetten. Dit doen we door gebruik te maken van hun eigen activiteiten op sociale media. Door tips en handvatten te geven, kunnen we hun gedrag positief veranderen.
Tijdens deze interactieve voorlichting besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:
"Verwondering, begrip, verdieping en enthousiasme worden besproken binnen de lessen van WLS over de verschillende valkuilen binnen de digitale wereld."
"De inhoud van de les heeft betrekking op de hedendaagse problemen die zich onder de jeugd voordoen, ongrijpbaar lijken te zijn en voor ouders moeilijk op te pakken zijn. Zij staan te dicht bij hun kinderen en daar neemt een puber toch niets van aan."
"Het is ook belangrijk dat de vervolglessen worden ingepland. Ik merk dat iedere klas, naar aanleiding van het lesmateriaal en de voorlichting, andere vragen heeft en dat elke groep een compleet ander gesprek oplevert. Bij het behandelen van vragen en opmerkingen uit de verschillende klassen, merk je hoeveel behoefte er is om zaken die op het internet/sociale media gebeuren, te bespreken.'