shape
Onderwijs

Gezonde Relaties

Het is je vast niet ontgaan wat er in het afgelopen mediajaar bij The Voice, De Wereld Draait Door én de NOS aan het licht is gekomen. #welovesociety vindt het belangrijk dat leerlingen zich bewust worden van hun eigen grenzen en wensen.

Tijdens deze voorlichting ontdekken leerlingen hoe ze gezonde vriendschappen aan kunnen gaan en reflecteren ze op wat echt belangrijk voor hen is. Leerlingen leren hoe ze hun persoonlijke grenzen kunt bepalen en assertief kunnen communiceren, zelfs in situaties waarin (seksueel) grensoverschrijdend gedrag dreigt.

Tijdens deze interactieve training geven we handvatten om gezonde relaties te herkennen en delen we concrete tips om je grenzen duidelijk en respectvol aan te geven. Ons doel is dat leerlingen zich veilig voelen en in staat zijn hun persoonlijke ruimte te beschermen.

Max. 30 personen
Voortgezet onderwijs
45-60 minuten

Onze werkwijze

Het doel van deze voorlichting is dat leerlingen zich bewust worden van hun grenzen en wensen op het gebied van vriendschappen en (seksuele) relaties. We hebben het over vriendschappen en laten leerlingen bewust nadenken over wat ze belangrijk vinden en hoe ze dit kunnen bereiken in vriendschappen. We bespreken het onderwerp (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en geven handvatten voor hoe leerlingen deze grenzen aan kunnen geven.

Tijdens deze interactieve voorlichting komen verschillende onderwerpen aan bod:

• Aangaan van gezonde vriendschappen

• Grens in seksualiteit

• (Seksueel) grensoverschrijdend gedrag

• Handvatten voor het aangeven van je grens

• Herkennen gezonde relaties

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen

Contact