shape
Onderwijs

LHBTI: verschillend en toch gelijk

We willen allemaal dat iedereen zichzelf kan zijn. En soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Leerlingen zijn volop in ontwikkeling op allerlei aspecten. Onzekerheid speelt dan ook een grote rol en vaak hebben ze veel onbeantwoorde vragen. Denk hierbij ook aan vragen als ‘ben ik verliefd op hetzelfde geslacht?’ of ‘ik ben een meisje, waarom voel ik me dan meer een jongen? En wat zullen anderen daarvan vinden?’. De puberteit en persoonlijke ontwikkeling kan echt struggle zijn. Als ‘homo’ dan ook nog eens een veelvoorkomend scheldwoord is, kan het knap lastig zijn om te vertellen dat jij dat bent.

1 op de 15 mensen wordt verliefd op hetzelfde geslacht en 1 op de 140 heeft het gevoel dat hun geslacht niet overeen komt met wie ze zijn. Dat kan een ingewikkeld proces zijn om zelf door te heen te gaan, laat staan dat je ook nog moet handelen met de reacties en meningen van mensen om je heen.

Max. 30 personen
Voortgezet onderwijs
45 - 60 minuten

Onze werkwijze

Het doel van deze voorlichting is het vergroten van sociale acceptatie van LHBTI personen aan de ene kant, en het stimuleren dat je jezelf kunt zijn aan de andere kant. We zetten de leerlingen aan het denken, geven herkenning door middel van voorbeelden en rolmodellen en geven leerlingen handvatten hoe je wel en niet omgaat met mensen die misschien anders zijn dan zijzelf. Want uiteindelijk zijn we allemaal unieke mensen, verschillend, en toch gelijk.

Tijdens deze interactieve voorlichting komen verschillende onderwerpen aan bod:

  • LHBTI: wat betekenen deze letters eigenlijk?
  • Verschil tussen sekse en gender
  • Rolmodellen binnen de LHBTI community
  • LHBTI en vriendschap
  • Handvatten hoe je wel en niet om kunt gaan met LHBTI in jouw omgeving

Gerelateerd nieuws

  • Bewust van wat 'normaal' is

    Wanneer is iets 'normaal'? De bovenstaande vraag wordt in onze trainingen vaak gesteld....

    Item bekijken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen

Contact