shape
Onderwijs

Sexting

Shaming en blaming, kleine woorden met grote gevolgen. Woorden gerelateerd aan sexting: het versturen van seksueel getinte foto’s of filmpjes. Veel jongeren doen het, seksueel experimenteren, maar wat als deze foto’s of filmpjes zonder toestemming worden verspreid via sociale media?

1 op de 4 jongeren heeft weleens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf naar iemand anders gestuurd (EenVandaag) en de helft van de jongeren heeft weleens een pikante foto van een bekende gezien. Het sturen kan spannend zijn, maar wat als het verkeerd gaat. Zelf geven jongeren aan dat voorlichting helpt om problemen te voorkomen. Tijd voor actie!

Max. 30 personen
Voortgezet onderwijs
45-60 minuten

Onze werkwijze

Het doel van deze voorlichting is om leerlingen inzicht te geven in de feiten en consequenties van sexting. We zetten de leerlingen aan het denken over hun eigen rol om het doorsturen te stoppen. Want wat als het jouw foto’s zijn of die van jouw broertje of zusje? We gaan in op de verschillende rollen als pleger, het slachtoffer en de omstanders. We confronteren de leerlingen met de impact die sexting kan hebben.

Tijdens deze interactieve voorlichting besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen;

  • Wat is er leuk aan sexting
  • Welke risico’s en gevolgen hangen er aan sexting
  • Shaming en blaming
  • Handvatten hoe je om kan gaan met sexting als slachtoffer, pleger, en omstander

Ervaringen van klanten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Download aanvragen

Vul onderstaand formulier in en ontvang de digitale download-link direct per e-mail.

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen

Contact